Sørfold folkebibliotek

Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 641.5948109 V
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2023
Noter
  • Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
ISBN
  • 978-82-430-1488-6
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001914nam  22003491  4500
*00157838
*008230626s2023    no     ar         00nob 9
*015  $a150466838$bBokbasen AS
*019  $bl
*020  $a978-82-430-1488-6$binnbundet
*025  $a9788243014886
*040  $aBokbasen AS
*0820 $a641.594810902$zh$223/nor/20230726
*0821 $a641.5948109$zb$223/nor/20230726
*090  $c641.5948109$dV
*10010$aVedeler, Marianne$d1966-$jNO$0(NO-TrBIB)4026328$8f
*24510$aMiddelalderens kjøkken$boppskrifter og historiene bak dem$cMarianne Vedeler ; fotografier av Signe Marie Andersen
*260  $aOslo$bSpartacus$c2023
*300  $a222 sider$billustrasjoner$c25 cm
*520  $aHvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer?  «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.  Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
*532  $aKulturfond
*650 0$aMat og drikke$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aMat og drikke$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aMiddelalderen$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aMellomalderen$2Bokbasen AS$9nno
*651  $aNorge$2Bokbasen AS$9nob
*651  $aNoreg$2Bokbasen AS$9nno
*655 0$aKokebøker$2Bokbasen AS$9nob
*655 0$aKokebøker$2Bokbasen AS$9nno
*70010$aAndersen, Signe Marie$d1968-$efotogr.$jNO$0(NO-TrBIB)10004063$8f
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Sørfold folkebibliotek641.5948109 V