Forfatter
Tittel Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem
Medansvarlig
Språk
Hylleplassering
Klassifikasjon
Emne
År
Noter Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man mat en til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens mat kultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
ISBN
Tilgjengelige
Venteliste
*00001914nam 22003491 4500
*00157838
*008230626s2023 no ar 00nob 9
*015 $a150466838$bBokbasen AS
*019 $bl
*020 $a978-82-430-1488-6$binnbundet
*025 $a9788243014886
*040 $aBokbasen AS
*0820 $a641.594810902$zh$223/nor/20230726
*0821 $a641.5948109$zb$223/nor/20230726
*090 $c641.5948109$dV
*10010$aVedeler, Marianne$d1966-$jNO$0(NO-TrBIB)4026328$8f
*24510$aMiddelalderens kjøkken$boppskrifter og historiene bak dem$cMarianne Vedeler ; fotografier av Signe Marie Andersen
*260 $aOslo$bSpartacus$c2023
*300 $a222 sider$billustrasjoner$c25 cm
*520 $aHvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man mat en til å holde seg helt til neste sommer? «Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens mat kultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
*532 $aKulturfond
*650 0$aMat og drikke $2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aMat og drikke $2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aMiddelalderen$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aMellomalderen$2Bokbasen AS$9nno
*651 $aNorge$2Bokbasen AS$9nob
*651 $aNoreg$2Bokbasen AS$9nno
*655 0$aKokebøker$2Bokbasen AS$9nob
*655 0$aKokebøker$2Bokbasen AS$9nno
*70010$aAndersen, Signe Marie$d1968-$efotogr.$jNO$0(NO-TrBIB)10004063$8f
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening